Affinity Cocktail

Februar er grå. Og tåget. Og kold. Så hvorfor ikke matche stemningen med en drink, hvor hovedingrediensen også stammer fra et kold, gråt og tåget sted?

Jeg taler naturligvis om skotsk whiskey (scotch), da Skotland jo som bekendt er et af de få steder i verden, som kan matche en dansk februar-dag på de nævnte parametre. Jeg har tidligere skrevet om cocktails med scotch (se fx Rob Roy eller Blood and Sand), for selvom scotch nok er en af de mere vanskelige spiritus at mixe med, er det jo på ingen måde umuligt – og giver faktisk en dejlig kompleks dybde, når man rammer rigtigt.

Affinity kombinerer scotch med både sød og tør vermouth, og er dermed en slags krydsning mellem en Rob Roy og en Perfect Manhattan. Samt bitters naturligvis, her af den aromatiske slags (en Angostura kan snildt bruges). Som de andre cocktails i vermouth-familien er det en kompleks sag, en drink man virkelig kan sidde og nippe til (i en begrænset periode naturligvis, de glas har det med at blive tomme…).

Affinity

Affinity er en smule yngre end de andre klassiske vermouth-baserede cocktails, og er blevet lidt overset af eftertiden. Den nævnes første gang i en avisartikel i 1907, og herefter i et par cocktailbøger (men dog i Savoy Cocktail Book). Så absolut en drink, der er værd at genoplive!

Opskrift, Affinity Cocktail:
3 cl. skotsk whiskey (normalt blended, men en single malt kan også bruges!)
3 cl. sød vermouth
3 cl. tør vermouth
1-2 dask Angostura (eller anden) aromatisk bitter
Omrøres og serveres straight up i et cocktailglas, pyntet med et citrus-twist.

Comments

comments