Armada Highball

Nogle gange starter man en kreativ proces med at vide, hvor man vil ende – og så går hele øvelsen ud på at finde vejen derhen. Sådan var det for mig med denne drink.

Som selvudråbt cocktailnørd var jeg endt som den, der skulle stå for baren til et lille arrangement for fædrene i min ældste søns klasse (hey, hvem sagde, at Forældreintra var en dårlig ting??). Og det lagde jo et vist pres på mig for også at komme med et par hjemmelavede kreationer – sådan ligesom for at vise repertoiret.

Gode råd var dyre, da jeg åbnede barskabet for at se, hvad jeg havde at gøre godt med – og fandt en flaske gin, jeg tidligere havde fået af en bekendt. En flaske Gin Mare, for at være helt præcis. Det er en af de utallige nye ginmærker, der vælter ud på markedet i disse år – ikke at det er en dårlig ting, men der må da på et eller andet tidspunkt være et mætningspunkt for kombinationer af spiritus, enebær og andre krydderier (botanicals, som det hedder på gin-sprog).

Armada Highball

Nå, men Gin Mare er en spansk gin, og det satte tankerne i gang. Noget i retning af “gin er engelsk, men er udviklet af hollandsk genever. Det var noget med, at englænderne fik smag for det, da de hjalp hollænderne i en krig… mod Spanien. Spanien! Så er alle tre lande med i billedet! Og Spanien angreb England med en flåde, den (knap så) uovervindelige armada. Armada! Det er et fedt navn, det skal min drink hedde!”

Så navnet kom altså først. Derefter gik det egentlig slag i slag med at få sammensat en drink, der passede til ginnen: En slags collins-variant med hindbærsirup og lime og en timiankvist (en af botanicals i Gin Mare er netop timian). Og så danskvand, så det blev til highball-drink. Fordi det både smager OG lyder godt :-).

Opskrift, Armada Highball:
4 cl. Gin Mare
2 cl. hindbærsirup
2 cl. limesaft
2 dask grapefrugt bitter
Toppes med danskvand

Shake gin, hindbærsirup og limesaft med is og si det op i et highball- eller collinsglas. Fyld op med danskvand. Pynt med en timiankvist og en skive lime.

Comments

comments