Bull-Dog

Nogle gange skal det bare være nemt og forfriskende. Ikke nødvendigvis noget fancy, bare en drink til terrassen på en lun sommereftermiddag. Næste gang du har det sådan, så prøv en Bull-Dog.

Bull-Dog

Jeg har fundet opskriften i et par af de gamle cocktailbøger, som cocktailnørder nu og da støver igennem, når de har en ledig stund. Fuldstændig identiske opskrifter står i de to gange Harry’s udgivelser: både Barflies and Cocktails (McElhone, 1927)  og Savoy Cocktail Book (Craddock, 1930). Men den optræder faktisk helt tilbage i Straub’s Drinks fra 1914 (interessant nok som en cooler og ikke en cocktail) samt i Tarling’s Cafe Royal Cocktail Book fra 1937 – tjek dem alle i bogreolen. Hvorfor den i de senere udgaver kaldes cocktail, når der ingen bitters er i, må stå hen i det uvisse. Men det har åbenbart været en rimelig populær drink, siden opskriften er med i alle disse udgivelser. Siden synes den at være forsvundet ud af bartenderrepertoiret og ud  af cocktailbøgerne, men det er nu synd, for det er en ualmindelig forfriskende drink. Perfekt til sommerdage som sagt.

Den er også meget meget simpel, og det er jo faktisk rart en gang i mellem, især hvis man har travlt med at passe grillen imens. Det er i virkeligheden en af de drinks, som egner sig bedst til festlige grillaftener med venner eller familie: Frisk, velsmagende og frem for alt let at lave i store mængder :-).

Opskrift, Bull-Dog Cocktail:
6 cl. gin
Juice fra én appelsin (eller fra karton, hvis det absolut skal være – men brug så i det mindste god kvalitet…)
Ginger beer til at toppe med

Bygges on the rocks i highball glas og omrøres. Pynt evt. med et stykke appelsinskal.

Comments

comments