Cocktail podcasts

Jeg pendler en del i forbindelse med mit arbejde og er derfor blevet storforbruger af podcasts. God lyd i ørerne er bare bedre end de andre ting, man hører i en togvogn – togets rumlen, barnegråd, host og snøft og selvfølgelig meddelelser om forsinkelser over højttaleren. Og hvad er mere oplagt for en cocktailnørd end at lytte til podcasts dedikeret til drinks og barer?

Der har ikke været så meget tid til at lave/skrive om cocktails her på det seneste, men så har DSB og Banedanmark til gengæld været så gavmilde med deres forsinkelser, at jeg har kunnet tilbringe ekstra megen tid i toget med hørebøfferne på :-/

Hermed en kort, ikke prioriteret liste over nogle gode podcasts til dig, der gerne vil lære mere om cocktails og cocktail-kultur via ørerne. Alle er amerikanske, jeg har endnu til gode at se en dansk pendant:

  • Bartender Journey – professionel bartender gennemgår klassiske cocktails, interviewer cocktailguruer og diskuterer nye og gamle spirituosa.
  • The Mixology Talk Podcast – et lettere overgearet amerikansk ægtepar, hvor manden er bartender, gennemgår forskellige drinks i korte klip.
  • The Speakeasy – igen en bartender, som i en hyggelig atmosfære deler ud af sin viden, interviewer andre professionelle og diskuterer faget.
  • Speaking Easy Podcast – to glade amatører forsøger at blive “better drinkers” og tager lytterne med på rejsen.

Og hvis man har mod på ikke bare at lytte, men også at bruge øjnene:

  • The Cocktail Spirit – fremragende TV, hvor cocktailguru Robert Hess gennemgår (og laver) forskellige drinks og fortæller deres historie.
  • Oh Gosh TV: Cocktail Adventures – en gammel sag, men stadig værd at se. En cocktailentusiast/-blogger besøger forskellige barer verden over, smager drinks og interviewer bartenderne.

Alle kan findes via iTunes. Slå lyttelapperne ud, læn dig tilbage og nyd turen 🙂

Update 27-6-2016: DR har faktisk lavet en kort serie “Cocktailtimen”, som i 9 afsnit fortæller om nogle af de allermest kendte og klassiske drinks. Kan varmt anbefales, om end der kun er godt halvanden times lyd i alt… 

Comments

comments