Hvorfor dog en blog om cocktails og drinks?
Elementært kære læser: Fordi cocktails og hele cocktailkulturen er et fascinerende indblik i, hvad god smag er og hvordan smag og stil kan gå op i en højere enhed. Cocktails er både en sidegren af gastronomien, med alt hvad det indebærer af klassiske sammensætninger, molekylære eksperimenter og nye modetendenser – og det er en del af den vestlige verdens alkoholkultur, hvor stigmatisering og fascination af de våde varer løbende har afløst hinanden. Og så grundlæggende fordi det er min egen lille hobby, som jeg ikke kan lade være med at dele med resten af verden 🙂

Denne blog handler om cocktails og drinks bredt forstået (mere om hvad en cocktail egentlig er og om de forskellige drinkstyper i en senere post…!), og ud fra hvad en glad amatør som undertegnede synes er spændende at skrive om. Det vil i praksis sige primært de klassiske cocktails fra før ca. 1950´erne, ‘glemte’ cocktails fra 1800-tallet, forskellige tips og tricks til hjemmebartenderen samt indtryk og tendenser opsnuset ved egne barbesøg og fra andre cocktail-entusiaster i ind- og udland. Med andre ord: Lidt af hvert og løst og fast, så længe det handler om gode cocktails og drinks.

Fordi jeg selv er lidt af en historie-nørd, vil jeg, i hvert fald i første omgang, tage fat i en række de klassiske cocktails, både kendte og mindre kendte. Da jeg dog også godt kan lide at eksperimentere selv, vil jeg hen ad vejen også præsentere nogle enkelte af mine egne kreationer – måske som et twist på en klassisk opskrift. Desuden vil jeg ind imellem krydre med nogle af de fremragende cocktails, som er blevet udviklet i de senere år.

Om mig:
Jeg hedder Mikkel og bor (og arbejder) i Odense. Jeg har interesseret mig for cocktails siden de tidlige studieår, men jeg har aldrig arbejdet professionelt med bartenderfaget – så bloggen er udelukkende baseret på mine egne holdninger og indtryk som glad, men dedikeret, amatør.

Comments