Ferrari er ikke bare en ikonisk bil, det er også en slags hemmeligt håndtryk mellem bartendere og cocktailentusiaster verden over.
Der var en gang, hvor de bedste bartendere havde stjernestatus på flere kontinenter, optrådte jævnligt i medierne og udgav bestsellere i flere oplag. Det var i slutningen af 1800-tallet og starten af 1900-tallet….
De tider er heldigvis kommet igen, så vi alle kan nyde gode cocktails både ude og hjemme.
Trenden med at drikke en særlig drink og på den måde vise hinanden anerkendelse og respekt som bartendere og mixologer startede i San Francisco i starten af dette årtusinde. Den nye cocktail-renæssance var i sin vorden, men var endnu ikke blevet et globalt fænomen. Det at drikke en særlig drink var en måde at vise, at man turde udfordre smagsløgene. De første bartenders’ handshake, som det blev kendt som, var Fernet-Branca shots. Om ikke andet udfordrede de smagsløgene, og så var det lidt eksotisk, fordi Fernet-Branca ikke var specielt udbredt i USA dengang.
Ferrari er en videreudvikling af traditionen, og består af lige dele Fernet-Branca og Campari – en anden kendt italiensk urtelikør (FER-ARI. Det lyder som en vild kombination, sådan at blande to stærke og krydrede likører sammen – og det er det også. Men det er nu ikke helt så slemt som det lyder, for de balancerer hinanden godt, så hverken det bitre fra Campari’en eller det krydrede fra Fernet’en tager overhånd.
Ferrari kan serveres som shot, blot hurtigt mikset sammen i glasset, eller den kan omrøres med is først. Det sidste er nok at foretrække for begyndere, da det lige tager toppen af begge ingredienser… 🙂
Opskrift, Ferrari:
3 cl. Fernet-Branca
3 cl. Campari
Omrøres og serveres straight up. Eller bare som shot…