Nu er det jo sommer – og selvom det måske ikke har virket sådan, så har det jo faktisk været sommer et stykke tid. Men derfor skal I ikke snydes for et par af mine absolutte sommerfavoritter. Jeg starter med den nemmeste: En Gin Rickey.
Gin Rickey må være en af de simpleste drinks overhovedet at lave – et mål gin, saften af en halv lime godt med isterninger og så toppet med danskvand. Intet mere, intet mindre. Det kræver selvfølgelig en god gin og friske limes, det siger sig selv – men derudover er det lige ud af landevejen.
En rickey er faktisk oprindeligt en hel lille gruppe af drinks, på linje med f.eks. sours, cobblers, sangarees og ja, cocktails (mere om det på et andet tidspunkt!). De første rickeys blev lavet med bourbon, engang i 1880’ernes Washington, hvor lobbyister (jeps, dem havde de også dengang…) flokkedes om at opnå indflydelse i Kongressen og/eller Det hvide Hus. En af disse lobbyister var Joe Rickey, tidligere oberst og dertil en mand, der ofte startede dagen med et glas whiskey og soda. En dag foreslog en bartender at tilsætte saften af en halv lime, hvilket faldt i både Oberst Rickey og hans venners smag. Drinken blev hurtigt udbredt i Washington, men det var først cirka et årti senere, og efter at whiskeyen var blevet afløst af gin, at den blev en decideret klassiker.
Hvorom alting er, en Gin Rickey er en utrolig forfriskende drink – læskende lime og danskvand med et stærk fundament i gin’en. Perfekt til en varm sommereftermiddag eller -aften!
Opskrift, Gin Rickey:
4 cl. gin (London Dry eller Plymouth)
Saft af en halv lime
Toppes med danskvand
Fyld et highball-glas med isterninger, tilsæt gin og saften af den halve lime. Dump også gerne den pressede skal med i. Omrør grundigt og fyld glasset op med danskvand.