Det er kun få mennesker forundt at få sin helt egen cocktail, men hvis ikke Ernest Hemingway, hvem så? Hemingway var forfatter (Farvel til våbnene, Hvem ringer klokkerne for?, Den gamle mand og havet og mange flere) og dertil solid dranker (citat: “I drink to make other people more interesting”). Så hvis du er fan er både bøger og spiritus, er han ikke til at komme udenom.
Hemingway tilbragte en god del af sit liv på Cuba (og skrev nogle fantastiske bøger der…). Og som den store dranker, han også var, frekventerede han naturligvis også de lokale barer. Ikke mindst baren El Floridita i Havana, som var (er!) berømt for sine daiquiris, denne ikoniske cubanske drink med rom, lime og sukker (og en af Cocktailnørdens personlige favoritter!).
På grund af en arvelig sygdom, der øgede hans risiko for at udvikle diabetes, foretrak Hemingway en stærkere udgave af en normal daiquiri, med ekstra rom og uden sukker. På grund af den ekstra rom blev den også kendt som en Papa Doble – Papa fordi det var hans eget øgenavn og Doble fordi ja, der var dobbelt så meget rom som i en normal version…
Men uanset hvad, er Hemingway Daiquiri en fremragende drink. De ekstra nuancer fra grapefrugt og maraschino komplementerer virkelig rom og lime godt. Tag det fra en daiquiri-elsker: Det her er fra nu af min favorit-daiquiri :-)!
(NB: Normalt skal der jo sukkerlage i en daiquiri, men fordi maraschinolikør i sig selv er sød, er det efter min mening ikke nødvendigt at tilsætte ekstra – men det kan gøres, hvis man synes, den ellers bliver før syrlig…).
Opskrift, Hemingway Daiquiri:
6 cl. lys rom
4 cl. grapefrugtsaft
1,5 cl. maraschinolikør
1,5 cl. limesaft
Shakes og serveres straight up i et cocktailglas.