Hot buttered rum

Varme drikke med alkohol er blevet drukket længe, og nu, hvor vintersneen endnu en gang ligger over land og by, er det blevet tid til at hive en amerikansk klassiker frem: Hot buttered rum. Og ja, det er faktisk en varm blanding af smør og rom…

Hot buttered rum er formentlig fra New England, dvs. oppe i USA’s nordøstlige delstater. Tilbage i colonial days (som for amerikanere er nogenlunde lige så gammelt og historiefyldt som vores vikingetid eller deromkring) blev der produceret masser af rom i New England, på basis af sukkerrør importeret fra Caribien. Desuden var – og er – der helvedes koldt om vinteren, så når man sad og frøs i stuen var der ikke noget bedre end en god mættende og varm drik. Især når der er et nærmest flødekaramellignende lag på toppen og og godt skvæt rom nedenunder.

Hot buttered rum

Nu om dage har vi både indlagt varme og kalorier nok, men alligevel er det hyggeligt at sidde med en varm kop, mens snestormen raser udenfor. Så kan man altid tage den der løbetur en gang til foråret, når isen bryder op. Eller noget.  Og alt efter smag og behag kan man skrue op eller ned for både rom, smør og sukker indtil man er tilfreds (og varm og en smule tyk).

 

 

Opskrift, Hot buttered rum:
3-6 cl. rom, helst en mørkere variant.
1 tsk. smør
1 tsk. rørsukker
Kogende vand

Rom, smør og sukker blandes i en kop, som derefter fyldes op med kogende vand. Riv evt. lidt muskatnød over, pynt med en hel kanelstang eller lignende.

Comments

comments