Udstyr til (hjemme-)baren

Jeg har håbløst forsømt bloggen hele sommeren – men har dog fået lavet/drukket en drink i ny og næ 🙂 – så nu skal der gang i den igen. I dag vil jeg dog ikke komme med en opskrift på en bestemt drink, næ nej, i dag skal det handle om noget meget mere grundlæggende. Opskriften på succes, om man vil (i en bar altså): Det rette udstyr til hjemmebaren.

Reklame: Dette indlæg er sponsoreret af cocktailvision.dk

For hvad har man egentlig brug for, når man springer ud som hjemme-bartender? Jeg kan berolige med, at man ikke behøver at fylde alle sine køkkenskabe med grej og glas i alle afskygninger, selvom det uden tvivl føles godt. Men der er alligevel nogle ting, som er nødvendige at have – så lad mig gennemgå dem for dig, kære læser:

  • Shaker. Absolut nødvendigt, ganske enkelt. Hvordan fa’en skulle du ellers ryste den Sidecar sammen? Men brug dem ikke til Martini, husk det nu!
    Du kan vælge mellem en 3-i-1 Manhattan-shaker, eller en Boston-shaker med separat glas- og shaker-del, hvis det skal være helt rigtigt. Tjek et udvalg her.
  • Jigger, også kaldet centilitermål på gammeldags dansk. Ja, du kan muligvis bruge de måleskeer, som alligevel ligger og flyder i en skuffe, men lad være. En jigger, og helst en af dem, der selv kan stå, er bare så meget nemmere at arbejde med. Og som sand cocktailnørd er du jo klar over, at measuring is everything når det kommer til at mikse. Køb f.eks. sådan et her.
  • Strainer. I virkeligheden en  si, som bruges til at holde små stykker is, frugt, krydderurter mm. ude af drinken, når du hælder den fra shakeren eller mikserglasset over i serveringsglasset. Findes som almindelig (den klassiske cocktail-strainer med fjedre i siden) eller finmasket, når det skal være rigtig fint. Du kan finde et udvalg her.
  • Muddler. Den sidste ting, som man har brug for er en muddler, dvs. et redskab til at støde eller mose frugt, krydderurter o.l. Men stød let, ingen drink smager godt, når det hele er smadret fuldstændig sammen! Jeg anbefaler en af træ, f.eks. denne her.

Der er mange steder at gå hen og købe sit udstyr, men generelt gælder det (som for så meget andet…),  at det er billigst at at købe online. Man kan få et glimrende sæt af de mest anvendte redskaber fra Cocktailvision – et af de steder, hvor man kan komme både godt og billigt fra start, når der skal handles udstyr.

Der er meget andet udstyr, som er fantastisk til hjemmebaren, men hvis man starter helt fra scratch er de fire ovennævnte det bedste sted at starte. Jeg vender frygteligt tilbage på et senere tidspunkt med et indlæg om mere udstyr, ikke mindst glas.

Comments

comments