New Orleans. Udtales med tryk på første stavelse (OR-leans), som lokale insisterer. New Orleans er jazz og Mardi Gras-festival, men New Orleans er også orkanen Katrina og stor fattigdom. En del af “the deep South”, men alligevel sin helt egen. Og så er det byen, hvor verdens første navngivne cocktail (the Sazerac) er opfundet. Men den tager jeg en anden gang, jeg mangler nemlig stadig en ingrediens til at kunne lave den helt, som den skal laves. I dag gælder det en anden New Orleans-forfriskning, nemlig Grasshopper.
Grasshopper er opfundet ca. 1919 af en bar-ejer i New Orleans, Philibert Guichet og blev berømt efter at have vundet sølv i en cocktail-konkurrence i New York (gad egentlig godt vide, hvilken en der så vandt…?). Den fik en renæssance efter krigen og var en meget populær drink til 1950´ernes cocktailparties i USA – i Europa blev den dog aldrig helt så stort et fænomen. Måske fordi den på det tidspunkt var muteret til en slags milkshake-drink, hvor der blev brugt is i stedet for fløde?
Som type er Grasshopper en variant af Alexander, her “blot” med crème de menthe i stedet for gin eller cognac. “Blot” i citationstegn, fordi det gør en fa’ens stor forskel og giver en helt anden drink end forgængeren.
Om den smager godt? Tjahh, den er ret sød (meget sød faktisk), og har en ret (meget!) gennemtrængende mintsmag. Så som den dessertdrink den jo helt klart er, falder den ikke igennem. Men man skal kunne lide pebermynte, ellers skal man holde sig langt væk (hvis man er vild med pebermynte-is, er Grasshopper til gengæld et oplagt valg…).
Den har til gengæld en super flot farve, lys mintgrøn, med et let hvidt skum på overfladen fra fløden. Hvis det ellers er argument nok…
Opskrift, Grasshopper:
3 cl. crème de menthe
3 cl. crème de cacao (hvid)
3 cl. piskefløde
Shakes og serveres straight up i et cocktailglas.