Clover Club

Da de første cocktails blev opfundet og drukket, var det oftest en sag for mænd. Alvorlige mænd, som tog sig selv højtideligt, mens de mødtes i klubber og drak og diskuterede verden udenfor – politik, økonomi, børsmarkedet (og formentlig en hel hel del mindre alvorlige emner). The Clover Club i Philadelphia, fast mødested for advokater, bankfolk og deslige var sådan en klub. Og naturligvis måtte enhver klub med respekt for sig selv have sin egen cocktail, navngivet efter klubben.

Første gang Clover Club optræder på print er i 1909 og den blev hurtigt en af de bedst kendte drinks i cocktail-storhedstiden før et vist spiritusforbud i The Land of the Free satte udviklingen i stå. Herefter gik det stærkt den anden vej, først med latterliggørelse (Esquire magazine kaldte den ‘a drink for pansies’ i 1934), og herefter glemsel. Clover Club har dog, sammen med mange andre af klassiske cocktails, oplevet en velkommen renæssance i de seneste 10 års tid.

Måske skyldes latterliggørelsen og glemslen, at hindbærsiruppen allerede tidligt blev skiftet ud med grenadine (sådan optræder den f.eks. i Savoy Cocktail Book), som efterhånden blev standard-siruppen bag enhver bardisk. Og selvom jeg på ingen måde vil sige noget dårligt om grenadine, er hindbær nu engang bare et helt fantastisk lækkert bær – smag af sol, sommer, sødme og ja, lækkerhed.

Clover Club

Det er ikke lige til at finde hindbærsirup i butikker, men heldigvis er det meget nemt at lave selv – du finder en opskrift lige her. Og så er det bare med at gå i gang.

Nogle opskrifter angiver i øvrigt, at der også skal rød/sød vermouth i en Clover Club. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide, men jeg holder mig nu til den oprindelige version uden.

(og ja, den kan laves uden æg, men nej, det skal du ikke gøre. Æggehviden giver en luftig top og en silkeblød konsistens, som er en integreret del af drinken. Brug pasteuriseret hvis du er bange. Eller køb en hindbærbrus i stedet…)

Opskrift, Clover Club:
6 cl. gin
1,5 cl. citronsaft
1 cl. hindbærsirup
1 æggehvide

Shakes og serveres straight up i cocktailglas, evt. pyntet med et par friske hindbær.
Et tip: Det kan være en god ide at ‘tør-shake’, dvs. shake uden is, først og herefter shake igen med is. På den måde er det nemmere at få blandet æggehviden sammen med de øvrige ingredienser og opnå den rette konsistens.

Comments

comments