Pink Gin

Pink Gin tænker du? Er det ikke bare seneste skud på stammen af den seneste gin-hype? En gin for folk, der gerne vil drikke G&Ts men slet ikke kan lide enebær? Jo, det er det.
…Men det er også en drink i egen ret, og det er derfor, du skal læse med her.

Drinken Pink Gin kaldes også gin & bitters, men har også et langt mere cool navn : Gin Pahit (udtales pa-heet). Pahit er malaysisk for bitters, så det er egentlig det samme, men lyder bare noget mere eksotisk og spændende. Basalt set ER det gin og bitters, mere specifikt Angosturas oprindelige aromatiske bitter. Drinken er udviklet af den britiske Royal Navy en gang i 1800-tallet (selvom Cocktailnørden mestendels er pacifist, sender jeg nu og da en venlig tanke til alle de militærfolk, der i tidens løb har beriget cocktailverdenen!). Bitters var jo oprindelig medicin, så ligesom der var brug for c-vitamin mod skørbug på lange sørejser (kur: Gimlet) og kinin mod malaria (kur: Gin & Tonic), var der naturligvis brug for en catch-all kur i form af Pink Gin (Angostura skulle efter sigende være specielt god mod søsyge…). Gin var åbenbart bare det universelle middel til at få al den medicin til at glide ned…

Pink Gin

Som alternativ til f.eks. en Martini er Pink Gin et fremragende alternativ – med en skarp, stærk og kompleks smag. Det er dog ikke en drink for folk, der foretrækker gin, der smager af hibiscus eller hindbær – med andre ord: folk, der ikke for alvor kan lide gin. Det autentiske valg er Plymouth Gin, som var leverandør til selve Royal Navy i mere end 200 år. Plymouth Navy Strength er perfekt til formålet, men – indrømmet – noget stærk. Andre gins i London Dry-stil er dog også fine – her er der mulighed for at lege lidt med smagsprofilerne!

Opskrift, Pink Gin:
6 cl. gin (gerne Plymouth Navy Strength)
3-4 dask Angostura bitters

Omrøres og serveres i cocktail-glas, evt. med et citron-twist.

Comments

comments