Alaska Cocktail

Så skal der liv i den her blog igen! De første par måneder af 2017 har været alt, alt for travle til cocktailnørderi, men det er jo nu engang kun en forklaring og ikke en undskyldning. Efter juletemaet om scotch (ja, det er længe siden efterhånden…) er tiden kommet til endnu en gang at se mod en af mine absolut favorit-spiritus, når det gælder cocktails: Gin. Og endnu en gang gælder det en klassisk, men glemt, cocktail, som fortjener en ny omtale: Alaska Cocktail.

Opskriften på en Alaska Cocktail kan findes helt tilbage i 1914 i en lille, men tætpakket opskriftsbog kaldet Drinks (rammende må man sige..) af Jaques Straub, som bl.a. havde slået sne folder på den navnkundige Pendennis Club i Louisville, Kentucky (tjek den ud her, bogen er proppet med nogle af de første opskrifter på print af klassiske cocktails…).

Den oprindelige Alaska blander Old Tom gin og gul chartreuse med orange bitters til en frugtrig og ret sød cocktail. Old Tom er en ældre og sødere ginvariant med knap så fremtrædende enebærsmag som f.eks. London Dry. Chartreuse er en fransk likør, som findes i en grøn og en gul variant – med sidstnævnte som den sødeste.

Alaska Cocktail

Senere opskrifter, både fra Harry McElhone og Harry Craddock bruger London Dry gin og udelader orangebitter. I min version tager jeg en moderne gin (Tanqueray 10, som bl.a. har mange citrusnoter) og inkluderer bitterne. Det giver en frisk og ikke for sød smag, samtidig med at kompleksiteten bibeholdes. Men pas på – den består af ren spiritus og er stærkere end den smager…!

Opskrift, Alaska Cocktail:
4,5 cl. gin
1,5 cl. gul Chartreuse
1 dask orangebitters

Omrøres (grundigt – den skal være kold!) og serveres straight up i et cocktailglas.

Comments

comments