Så er bloggen på banen igen  – og denne gang med en ægte after-dinner drink, som kan bruges i stedet for dessert (eller måske bare som en ekstra….). Og så med et navn, som i den grad signalerer luksus og ren overflod: En Golden Cadillac.

Golden Cadillac er ikke bare en dessertdrink, men en endog meget sød en af slagsen. Vi er ude i en Alexander-variation med 3 ingredienser i lige store dele, her blot med den italienske likør Galliano som medspiller til crème de cacao og fløde. Det giver som sagt en meget (!) sød drink, nærmest som at spise en is, også fordi der ikke er meget alkohol i – Galliano er på 30 %, men findes faktisk også i en vanskeligt tilgængelig 42 %-version (som jeg dog ikke har prøvet – tror den ville passe godt i en Golden Cadillac…).

Golden Cadillac
Golden Cadillac

Men den overvældende sødme til trods er der en god balance mellem Galliano og crème de cacao. Så som dessertdrink er den et helt ok valg, især hvis man vil have en drink, der er lav på alkohol. Jeg vil dog nok foretrække en ægte Brandy Alexander i de fleste tilfælde!

Golden Cadillac blev opfundet i en bar kaldet Poor Red’s i den lille by El Dorado i Californien i 1952. El Dorado var et af centrene for de guldgravere og lykkejægere, som kom til Californien i midten af 1800-tallet, og havde de obligatoriske saloons, Wells Fargo-diligencestation og cowboys, som udgør baggrundstæppet for den del af amerikansk historie.

Poor Red's
Poor Red’s bar i El Dorado

Og som om det ikke var nok, har Galliano faktisk foræret Poor Red´s en vaskeægte gylden Cadillac, som nu står udenfor baren som reklameskilt. True american style!

Opskrift, Golden Cadillac:
3 cl. Galliano
3 cl. crème de cacao (hvid)
3 cl. piskefløde

Shakes og serveres straight up i et cocktailglas.

Comments

comments