Mamie Taylor

Jeg lavede hen over julen et lille tema om scotch i cocktails. Det virkede passende at bruge juletiden på at skrive om nogle cocktails, der passede til årstiden og kunne være en tiltrængt modvægt til det søde julestads. Men faktisk kan scotch også bruges i mere forfriskende sommerlige drinks. Det er en Mamie Taylor et godt eksempel på.

Mamie Taylor er opkaldt efter en Broadway-sangerinde af samme navn (well, næsten: Hun hed egentlig Mayme, men misforståelser kan jo opstå på en bar…) fra starten af 1900-tallet. Hun havde åbenbart en rolle i musicalfarcen “A Knight for a Day”, som kørte på Broadway i 1907-08 og mere ved jeg ikke om hende. Men allerede før da har hun været et kendt ansigt, for drinken med hendes navn optræder i cocktailbogen Louis’ Mixed Drinks fra 1906. Og på den måde fik hun altså sin plads i verdenshistorien.

Mamie Taylor

En Mamie Taylor er basalt set en scotch highball med lime og ginger beer. Den minder en hel del, for nu at sige det mildt, om den senere Moscow Mule (som jeg nok skal vende tilbage til på et senere tidspunkt) – byt blot scotch ud med vodka. Men hvis man er en lille smule eventyrlysten kan det nu godt anbefales at drikke den med scotch. Dog helst blended, hvor den let røgede smag giver en god balance til det syrlige fra limesaften og det krydrede fra ingefæren. Alt i alt en god forårs- eller sommerdrink.

Opskrift, Mamie Taylor:
6 cl. scotch
Saften fra en halv lime
Ginger beer til at toppe med

Bygges on the rocks i et highball glas, evt. pyntet med en skive lime.

Comments

comments