From Italy with bitterness…

Jeg har i virkeligheden aldrig rigtig kunnet lide Campari. Den er for bitter, alt alt for bitter efter min smag. Men eftersom Campari bruges i en del cocktails, ikke mindst i den ikoniske Negroni, har jeg alligevel kastet mig ud i at åbne en flaske og afprøve mulighederne…

Negroni er en videreudvikling af en Americano, som består af Campari og sød vermouth toppet med danskvand. Campari er en italiensk apéritif, meget bitter og med en meget klar rød farve, som er produceret i Italien siden 1860. Det blev hurtigt populært at blande den bitre drik op med sød vermouth og fortynde blandingen med danskvand – hvilket blev kaldt en Americano efter den gryende cocktailkultur, som var begyndt at komme til Europa fra USA.

Negroni
Negroni – til en solrig dag

Så langt så godt. Men på et tidspunkt bliver danskvanden skiftet ud med gin, så man har en væsentlig stærkere drink – og Negroni’en er født. Den mest fortalte historie har længe været, at levemanden Grev Camillo Negroni opfandt drinken på en bar i Firenze, men en gren af Negroni-familien forsøger ihærdigt at aflive det som en myte: Ifølge en anden historie er det en vis Pascal Oliver de Negroni (også greve og dertil general i den franske hær), som skal tilskrives æren for drinkens tilblivelse. Men men men, det er jo en italiensk drink på så mange måder, at vi nok må lade Støvlelandet løbe med æren…

Så langt, så godt. Men for mine smagsløg er både den oprindelige Americano og den stærkere Negroni altså alt for bitre. Så hvad gør en cocktailnørd, når man opdager, at man ikke kan lide en af de mest klassiske cocktails? Man forbedrer den selvfølgelig :-). I og med, at Campari og appelsin passer godt sammen smagsmæssigt og at en Negroni traditionelt serveres med et appelsin-twist i glasset, tænkte jeg, at den kunne gøres mere acceptabel ved at tilsætte appelsin-likør. Som en hommage til gamle Pascal Oliver blandede jeg derfor Grand Marnier (som jo er fransk) i, og voilá – en drink, som passer meget bedre til mig. Noget sødere og væsentlig mindre bitter, men stadig med et godt bid fra gin og Campari, er en Orange Negroni et godt bud på en drink, som kan få selv den mest forhærdede Campari-modstander overbevist. Det blev jeg i hvert fald.

Opskrift, Americano:
5 cl. sød vermouth
5 cl. Campari

Omrøres og serveres on the rocks toppet med danskvand.

Opskrift, Negroni:
3 cl. gin
3 cl. sød vermouth
3 cl. Campari

Omrøres og serveres straight up eller on the rocks med et orangetwist.

Opskrift, Orange Negroni:
2 cl. gin
2 cl. sød vermouth
2 cl. Campari
2 cl. Grand Marnier

Omrøres og serveres straight up eller on the rocks med et orangetwist eller en skive appelsin.

Comments

comments